Voorbereiding

Omdat in dit onderzoek de verhalen van de patiënten zelf worden onderzocht, willen we u vragen uw verhaal op te schrijven.
Om daarmee wat te helpen zijn een paar scenario’s gemaakt als kapstok. Deze vindt u terug onderaan de pagina. U kunt daar alle tijd voor nemen; tot de aangegeven deadline van 22 augustus 2020. Vaak komt het het verhaal ten goede als u dit in etappes opschrijft. Als voor de deadline ruim voldoende deelnemers hebben meegedaan kan de inzending voor de deadline al worden gesloten.

Mocht het schrijven van een verhaal een te grote drempel zijn, is het ook mogelijk uw verhaal te vertellen in een online beeldgesprek met de onderzoeker. Dit gesprek zal verder ook anoniem worden verwerkt. In de enquête kunt u aangeven liever een beeldgesprek aan te gaan.

 

Gebruik voor het verwerken van uw verhaal bij voorkeur een tekstbestand opgesteld in Word of een open source tekstverwerker; maar een eenvoudig tekstbestand voldoet ook prima. Het is niet verplicht de scenario’s op de letter te volgen, het is slechts een hulpmiddel. Hoewel de scenario’s als vragen zijn opgesteld, wordt u van harte uitgenodigd daar buiten uit te weiden. Geen verhaal is te lang!

De scenario’s zijn onderaan de pagina als Worddocument te downloaden.

Scenario’s

Bij de huisarts (of behandeld arts)

Je bent bij de huisarts. Hoewel je bloeduitslagen steeds goed zijn, loop je in het dagelijks leven nog wel eens tegen beperkingen en klachten op. Vage klachten over het algemeen; restklachten wordt het ook wel eens genoemd.

  1. Wat vertel je aan de huisarts, of zou je graag willen vertellen als je daar alle tijd voor kreeg? Wat betekenen deze klachten voor je dagelijks leven, je gemoedsrust, je gezin en/of werk(zaamheden) en activiteiten en dergelijke?
  2. Hoe reageert je huisarts?
  3. Welke reactie zou je graag krijgen van je huisarts?

Goede en slechte dagen

Net als iedereen heb je wel eens slechte en goede dagen. Soms weet je waarom, maar soms word je erdoor overvallen. Je vraagt je soms af of het ‘gewoon’ even te druk is of dat het ligt aan je schildklier.

  1. Hoe ziet een typische slechte dag eruit?
  2. Hoe ziet een typische goede dag eruit?

Kwaliteit van leven

Als het over gezondheidszorg gaat wordt het begrip veel gebruikt: – het verbeteren van – kwaliteit van leven.

  1. Wat betekent ‘kwaliteit van leven’ voor jou en volgens jou?
  2. Hoe ziet jouw kwaliteit van leven er dan uit?
  3. Wat valt er te verbeteren aan jouw kwaliteit van leven?
  4. Hoe zou deze verbetering tot stand moeten komen?

Download hier de Scenarios.

© denelan 2020 | privacybeleid | contact

Share This